tisdag 8 mars 2011

Glad åttonde mars!

Kan tycka att det är lite fascinerande att den enda film som visas ikväll på de största kanalerna, 1-5, är Härmed förklarar jag er Chuck och Larry. Borde inte internationella kvinnodagen vara en lämplig högtid att uppmärksamma på olika kanaler. Man skulle ju kunna visa en film med starka kvinnokaraktärer. Eller så kan man välja en uppvisning i homofobiskt hyckleri maskerad till en så kallat subversiv komedi.

Jag hade till exempel gärna sett, kanske Stekta gröna tomater, Thelma & Louise, But I'm a cheerleader, Pianot, Whip it eller för den delen Borta med vinden, Alice i underlandet eller Trollkarlen från Oz istället. Vafan, en film med en kvinna eller gjord av en kvinna i alla fall, ska det vara så svårt att skaka fram?

Men det är klart. Adam Sandler som machoman och Kevin James som feminiserad rolig feting är ju också kul på dagen då man ska fira subversivitet och bryta ned konstruktioner. Typ.

Men jag ska inte gnälla. SVT har faktiskt lagt ut ett par dokumentärer som kan vara intressanta. Feminismens historia och Women are heroes. Gamla hederliga SVT.

Glad åttonde mars på er allihopa!

2 kommentarer:

  1. Hörru! Den heter But I'm a cheerleader! Faktiskt! /Fröken Petnoga

    SvaraRadera
  2. Det gör den. Har gjort det felet många gånger med just den filmen, vet inte varför. Fixat nu iallafall.

    SvaraRadera