söndag 12 september 2010

Fotbollsprioriteringar

Så vad hände igår i fotbollsvärlden? Ja, United tappade poäng mot Everton, Zlatan misslyckades i sin debut för Milan, Johan Elmander gjorde mål igen för Bolton, Barcelona förlorade hemma mot nykomlingen Hercules och Ola Toivonen gjorde sitt sjätte mål för säsongen för serieledarna PSV Eindhoven.

Var det nåt mer? Nej, inte enligt Aftonbladets nätupplaga i alla fall. Eller jo vänta, där på högersidan står det en liten notis. Under rubriken damfotboll. Det kanske är samma nyhet som behandlas på sidan sju i DNs sportbilaga, efter Malmös oavgjorda resultat mot Åtvidaberg?

Sverige spelade visst en avgörande VM-kvalmatch mot Danmark, det var bara det. Hemmamatch igår och retur på torsdag som är direkt avgörande för huruvida Sverige kommer att gå till VM eller inte. Men det är klart, Johan Elmander gjorde ju Boltons enda mål i 4-1-förlusten mot Arsenal och Marcus Berg blev utbytt i halvtid mot NEC Nijmegen, man får ju prioritera vad man sätter högst i nyhetsvärde.

Alla ni(och de är många, tro mig) som hävdar att damfotbollen tar för mycket plats i media kan titta på exemplet från VM-kvalmatchen igår, jämföra den med hur viktiga resten av matcherna var och dra slutsatser om damfotbollens status i idrottsmedia jämfört med herrfotboll. Sen kan ni fundera över hur en avgörande play-offmatch för herrlandslaget hade bevakats. Sen kan ni hålla käft.

Matchen? Den slutade 2-1 till Sverige vilket innebär en gastkramande retur på torsdag i Danmark. Och om damlandslaget tar sig till VM, hur mycket får de i bonus? 0 kr, att jämföra med herrarnas 700 000 om de tar sig till EM. Svenska fotbollsförbundet har tydligen aldrig diskuterat en bonus för damerna. Det kanske är dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar